Wednesday, December 2, 2009

The Test

In light of Tom Van Dyke's post below, I thought it might be appropriate to provide our readers/contributors/commentators with the exact same test questions that were given by the American Revolution Center. I will put the answers in the comments section so you can check your score. Remember, the average national score on this test was a 44%, which means that most Americans only got 12 out of 27 questions right (pathetic). Anyway, here we go:

1.) The Bill of Rights is a part of which document?

a.)Constitution
b.)Declaration of Independence
c.)Gettysburg Address
d.)Don't know

2.) The most important consequence of the Boston Tea Party was:

a.)Repeal of the tax on tea
b.)Failure of the other colonies to support Boston's actions
c.)Opening negotiations between Britain and Massachusetts
d.)Enactment of Parliament of the Coercive Acts
e.)Don't know

3.) Which document outlines the divisions of power between the states and the federal government?

a.)Declaration of Independence
b.)Marshall Plan
c.) U.S. Constitution
d.)Homestead Act
e.)Don't know

4.) The last major military action of the American Revolution was:

a.)Bunker Hill
b.)Trenton
c.)Saratoga
d.)Yorktown
e.)Don't know

5.) Which of the following rights is NOT protected by the Bill of Rights?

a.)Freedom of speech
b.)Trial by jury
c.)The right to bear arms
d.)The right to vote
e.)Don't know

6.) Which of the following events most directly encouraged the states to send delegates to the Constitutional Convention in Philadelphia in 1787?

a.)The Whiskey Rebellion
b.)The Boston Massacre
c.)Bacon's Rebellion
d.)Shays' Rebellion
e.)Don't know

7.) Which of the following was responsible for declaring America's independence from Great Britain?

a.)The Albany Congress
b.)The Stamp Act Congress
c.)The House of Commons
d.)The Second Continental Congress

8.) Which of the following conflicts most directly led to the Stamp Act?

a.)The War of the Roses
b.)The War of 1812
c.)The Mexican-American War
d.)The French and Indian War

9.) Benjamin Franklin epitomized which movement in America:

a.)The Enlightenment
b.)The Great Awakening
c.)The Loyalist Movement
d.)The Glorious Revolution

10.) Who wrote the influential pamphlet called "Common Sense" which advocated independence from Britain?

a.)Patrick Henry
b.)Edmund Burke
c.)Paul Revere
d.)Thomas Paine

11.) Who took detailed notes at the Constitutional Convention and is widely regarded as the "Father of the Constitution?"

a.)Abraham Lincoln
b.)James Madison
c.)Winston Churchill
d.)George Washington

12.) Who was the first Chief Justice of the U.S. Supreme Court?

a.)Alexander Hamilton
b.)John Marshall
c.)Charles Evans Hughes
d.)John Jay

13.) Which of the following are the inalienable rights stated in the Declaration of Independence?

a.)Life, liberty and property
b.)Honor, liberty and peace
c.)Life, respect and equal protection
d.)Life, liberty and the pursuit of happiness

14.) The Constitution establishes which of the following forms of government:

a.)A direct democracy
b.)A Republic
c.)A confederacy
d.)An oligarchy

15.) John Locked developed the concept of the "consent of the governed," an important concept underlying the war of independence, in a theory known as:

a.)Natural Law
b.)Law of Relativity
c.)Common Law
d.)Statutory Law

16.) Which of the following nations played an important role in helping the colonies defeat the British?

a.)Canada
b.)Mexico
c.)Denmark
d.)France

17.) Which of the following phrases are the opening words to the constitution:

a.)When in the course of human events
b.)We the People
c.)Fourscore and seven years ago
d.)I have a dream

18.) Which of the following events came BEFORE the Declaration of Independence:

a.)Founding of Jamestown
b.)The Civil War
c.)The Emancipation Proclamation
d.)The War of 1812

19.) How many states were there after the United States won its independence?

a.)7
b.)13
c.)15
d.)21

20.) Who said the following: "From each according to his ability, to each according to his needs."?

a.)George Washington
b.)Barack Obama
c.)Karl Marx
d.)Thomas Paine

21.) What river did George Washington cross on Christmas Eve of 1776 in a surprise attack on Hessian troops?

a.)Rhine
b.)Potomac
c.)Delaware
d.)Michigan

22.) Who was the first Secretary of the Treasury?

a.)James Monroe
b.)Alexander Hamilton
c.)Larry Summers
d.)John Seward

23.) In which state did the Valley Forge winter camp occur?

a.)New York
b.)Delaware
c.)Ohio
d.)Pennsylvania

24.) When did the American Revolution begin? Was it in the...

a.)1770s
b.)1640s
c.)1490s
d.)1800s

25.) Which side of the war of independence did the Indians support?

a.)British
b.)American
c.)Both
d.)Neither

26.) The westernmost city where military action of the American Revolution took place was:

a.)St. Louis
b.)Austin
c.)Richmond
d.)Atlanta

27.) Who famously implored her husband to "remember the ladies" in drafting laws for the newly independent United States?

a.)Martha Washington
b.)Abigail Adams
c.)Molly Pitcher
d.)Phyllis Wheatley

***Ok, perhaps we should require all future contributors to our blog to take this test. Seriously, if you can't get AT LEAST 20 right (if not all 27) then maybe you shouldn't pass yourself off as an enthusiast/historian/guru of the American Revolution. How the majority of Americans only scored a 44% is beyond me.

14 comments:

Brad Hart said...

And here are the answers:

1.)a
2.)d
3.)c
4.)d
5.)d
6.)d
7.)d
8.)d
9.)a
10.)d
11.)b
12.)d
13.)d
14.)b
15.)a
16.)d
17.)b
18.)a
19.)b
20.)c
21.)c
22.)b
23.)d
24.)a
25.)c
26.)a
27.)b

So how did you do?

Erp said...

24 out of 27 and I should have gone with my gut feeling on two of the three I missed.

Tom Van Dyke said...

Well done, Erp. Very well done!

I got the test via NRO, which printed this email:

Actually, the test was fairly difficult. I'm a historian, and I only got 23 of 27 correct. For example, I didn't know that Shay's Rebellion caused the sending of delegates to the Continental Congress, or that there was action in St. Louis during the Revolution. Some were pathetically simple, but it wasn't the slam dunk they would have you think.

Brad Hart said...

A historian thought this wasn't a slam dunk? What was he/she a historian of?

Tom Van Dyke said...

Well, you're not going to get me to make excuses for the American historical academy, which is paid to miseducate our children.

But I didn't know the Shay's or the St. Louis either, and simply guessed right about the Stamp Act.

Tom Van Dyke said...

OK, I hadn't taken the test, and I'd read about Shay's and St. Louis when I read the original article. What I meant to say was I made an educated guess about the Coercive Acts, which I got right.

Missed John Jay, altho the back of my schoolboy brain went D'oh!, I knew that one.

24 out of 25, dunno what I would have guessed on the other two.

If I were not a regular reader of this blog, I'd have missed a few more.

yoshi said...

27 out of 27. Typical test in which at least two are completely wrong and its just comes down to choosing between the last two. If you know anything about today's climate and about the era of our founding you should get it. Which explains why the majority of Americans fail.

Brian Tubbs said...

Where's the quiz for "American Idol"? "Dancing With the Stars?" "Fantasy Football"? Come on, Brad. Where are your priorities?

Pinky said...

.
24 out of 27.
.
It should have been 25 out of 27.
.

Pinky said...

For subscription only.

bpabbott said...

Phil/others

If you want a convenient method to subscribe, try out Google Reader or someother RSS reader.

There's an RSS for both posts and comments right under the banner "Subscribe to American Creation" in the right margin of the AC blog.

David Kalivas said...

26 out of 27 here, but should have been 27. I picked up Marshall over Jay for #12. John Marshall's court established precedents for the right of review so he stood out in my mind and my gut told me John Jay was the first chief justice -- but I went with Marshall ... oh well..

James Hanley said...

I'm a bit dubious about #15. It seems to me that the correct answer is social contract theory, which isn't one of the options.

Tim said...

I'm honestly a bit bothered that this test on the American Revolution requires someone to know a quote by Karl Marx. Not because of any connections or anything, but rather because it has nothing to do with the American Revolution. I mean, maybe if Marx had been an intellectual precursor (like Payne was), but he was born a bit too late for that sort of thing. By, like, a hundred years.

...and PS, I got 22/27. My excuse is that I'm not an Americanist, though I'd probably attribute my sleeping through my American History surveys too.